Morčacie prsia s karotkou

Potrebujeme:

800 g morčacích pŕs, 2 PL oleja, 100 g slaninky, 150 g mrkvy, 100 g cibule, ¼ l hydinového vývaru, 1 ČL maizeny, 1/8 vína (vody), trochu mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Rúru predhrejte na 200 °C. Mrkvu očistite, nakrájajte, uvarte v osolenej vode, zlejte, nechajte odkvapkať. Cibuľu ošúpte, spolu so slaninou nakrájajte, mäso osoľte, okoreňte a posypte mletou paprikou. Na panvici zohrejte olej, mäso opečte z každej strany. Vo výpeku opražte cibuľu, slaninku, dajte na pekáč, vložte do rúry a podlievajte vývarom. Pečte asi 40 min., potom pridajte mrkvu a pečte ešte asi 15 min.
Maizenu nahladko vymiešajte s vínom, mäso vyberte z pekáča, šťavu zahustite maizenou a nechajte prevrieť. Mäso nakrájajte na plátky. Podávajte so zeleninou, ako prílohu odporúčame ryžu.

13.04.2007

Podobné recepty