Sterilizovaná zelenina

Nakladaná kapia

Vodu, ocot, olej, nakladač a korenie uvaríme a necháme vychladnúť. Do pohárov naložíme očistené, na polovice nakrájané kapie a zalejeme nálevom. Uzavrieme a sterilizujeme cca 15 - 20 minút.

Tekvicové čatní

Tekvicu olúpeme, jadrovník aj s mäkkou dužinou odstránime, zvyšnú dužinu nakrájame na kocky. Na masti opražíme cibuľu, pridáme tekvicu, korenie, plátky cesnaku, sójovú omáčku, osolíme...

Diabol

Papriky, paradajky, cibuľu, feferóny a cesnak pomelieme a varíme asi 1 hodinu, kým sa neodparí voda. Potom pridáme ostatné suroviny a varíme opäť cca 1 hodinu. Dám do fliaš a sterilizuje...

Cuketová čalamáda

Cuketu môžete nakrájať na kocky alebo nastrúhať. Cibuľu nakrájajte na kocky alebo prúžky, podľa toho ako chcete. Cuketu a cibuľu nechajte osmažiť na oleji. Postupne pridajte všetky ostatné...

Program.sk

Nakladaná cukina

Cukiny nakrájajte na kúsky, kapusty rozdeľte na štyri časti, karfioly ponechajte vcelku a spolu s kukuricou dajte do veľkej sklenenej nádoby. Potom zeleninu osoľte a dobre premiešajte. Misu prikryjte...

Čalamáda

Všetky šalátové uhorky (nesmú byť prezreté) pokrájame aj so šupou na asi 2 cm hrubé plátky. Ošúpanú cibuľu nakrájame na rezance, zelenú papriku a paradajky na kolieska a kapustu nakrájame...

Čalamáda

Nálev nalejeme na pokrájanú zeleninu. Premiešame, dáme do pohárov a sterilizujeme pri teplote 90 °C asi 20 minút. Nálev: Suroviny prevaríme a precedíme.

Čalamáda

Suroviny nakrájame, zalejeme nálevom a necháme odstáť 24 hod. Dáme do pohárov a sterilizujeme 15-20 min, pri teplote 90 C.

Bulharský šalát

Paradajky ponoríme do horúcej vody a olúpeme (nevaríme). Papriku nakrájame a osolíme. Cibuľu nakrájame, nasolíme každé zvlášť. Paradajky nakrájame a na oleji rozvaríme, potom vyžmýkame...

Nálev na cviklu

Vodu, ocot, cukor a soľ spolu prevaríme. Potom uvaríme cviklu nakrájanú na kocky alebo postrúhanú, pridáme kmín, fenikel a chren. Zalejeme uvareným nálevom.

Strany 1234...6