Mleté mäso

Mleté mäso s kapustou

Sójový granulát namočíme od horúcej vody. Uvaríme kapustu, ktorú sme nakrájali na malé kúsky. Rožky namočíme do mlieka. Všetky suroviny spolu zmiešame a dáme do vymastenej zapekacej misy....

Plnené mleté mäso

Hovädzie a bravčové mäso zomelieme a preložíme do misy. Osolíme, okoreníme, posypeme majoránom, pridáme vajce a dobre vymiešame. Zmes rozložíme na olejom vymastený alobal, naň rozložíme...

Karbonátky s karí korením

Mleté mäso osolíme a okoreníme, pridáme štipľavú papriku, karí korenie, trocha studenej vody a premiešame. Zo zmesi vytvoríme karbonátky. V panvici speníme na oleji cibuľu, vložíme karbonátky...

Čevabčiči s varenými zemiakmi

Slaninu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti. Potom pridáme slaninu a restujeme 5 min. Nakoniec pridáme 1 ČL mletej rasce, 1 ČL majoránky, 2 ČL červenej...

Program.sk

Bôčiková paštéta

Bôčik, očistené papriky (jadrovník, jadierka a žilky vyberieme), paradajky, cesnak a feferóny zomelieme najemno. Do väčšieho hrnca dáme bôčik so zeleninou, čierne korenie a osolíme podľa...

Rezeň so syrom

Teľacie alebo hovädzie mäso zomelieme, osolíme, okoreníme, urobíme z neho ploché bochníčky, ktoré po šírke prekrojíme a medzi ne vložíme plátok syra. Pevne ich spojíme a opekáme z každej...

Fašírky z mletého mäsa

Na mäsovom mlynčeku zomelieme mäso, v šupke uvarené, olúpané zemiaky, cibuľu, cesnak a v mlieku namočený vytlačený rožok. Masu osolíme, okoreníme, pridáme jedno vajce a troška nastrúhanej...

Medailóniky z mletého mäsa

Žemľu namočíme do vody, vytlačíme a spolu s mäsom zomelieme. Pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pretlačený cesnak, tymian, soľ, mleté čierne korenie, vajce a dôkladne vypracujeme....

Mleté mäso s hubami

Hovädzie a teľacie mäso zomelieme spolu s namočenou a vyžmýkanou žemľou. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme zvlášť uvarené, nakrájané huby, vajce a spolu dobre premiešame. Z pripravenej...

Mäsové knedličky v omáčke

Na masti podusíme cibuľu do ružova, zaprášime múkou, osmažíme, podlejeme vývarom a rozmiešame. Pridáme rajčiakový pretlak, soľ, čierne korenie, cukor a bobkový list. Pomaly varíme asi 1/2 hodiny....

Strany 1234...11