Baranie, teľacie a jahňacie mäso
Pečené baranie stehn
Odblanené baranie stehno nahusto prešpikujeme cesnakom. Osolíme, okoreníme, uložíme do pekáča, podlejeme vodou a pokvapkáme olejom. Prikryté pečieme do polomäkka. Odokryjeme, polejeme vínom...
Dolniacka pochúťka
Teľacie rebierko pokrájame na 5 rezňov, ktoré naklepeme, osolíme a opečieme na oleji. Opečené rezne udržíme v teple. Z cukru si pripravíme karamel, zalejeme 1 veľkou lyžicu vody, povaríme,...
Teľacia panvica s fazuľou
Plátky teľacieho mäsa osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán. Ochutené mäso prudko opečieme na panvici. Mäso poprášime hladkou múkou, podlejeme teplým vývarom, prikryjeme...
Teľacie rezne v chrenovej omáčke
Teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na rozpálenom tuku po oboch stranách. Potom zalejeme vývarom z kostí, pridáme nastrúhaný chren a dusíme...
Teľacie mäso v alobale
Umyté mäso odblaníme, pokrájame na plátky, ktoré slabo naklepeme, popreťahujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme a na rozpálenej masti z oboch strán opečieme. Alobal postriháme na štvorce,...
Baranie stehno na víne
Mäso vykostíme, osolíme a motúzom previažeme. Vložíme do vychladnutého moridla najmenej na dva dni. Moridla musí byť toľko, aby zakrývalo mäso. Moridlo si pripravíme tak, že vodu prevaríme...
Teľacie rezne na šalvii
Mäso zľahka naklepte. Osoľte a okoreňte. Na každý rezeň položte 2 lístky šalvie a plátok parmskej šunky, zrolujte alebo preložte na polovicu a spichnite špáradlom. Vo veľkej panvici rozohrejte...
Teľací rezeň so smotanou
Odblanené rezne naklepeme, osolíme, poprášime múkou a na rozpálenej masti opekáme z každej strany 3 minúty. Hotové preložíme na ohriatu misu, šťavu podlejeme smotanou, krátko povaríme,...
Baranie so zemiakmi
Mäso umyjeme, pokrájame a naklepeme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme...
Teľacie mäso s pečeňou v alobale
Umyté mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, položíme naň pečeň, namočenú v mlieku a plátok slaniny. Alobal potrieme olejom, položíme naň pripravené mäso,...