Teplé predkrmy

Plnené cibuľky

Cibule ošúpeme a každú krížom narežeme asi 2 cm hlboko. V osolenej vode takto pripravené cibuľky povaríme približne 5 minút. Potom ich necháme odkvapkať. Cibuľky opatrne roztiahneme a naplníme...

Zapekačky

Rožky prekrojíme pozdĺžne a natrieme maslom. Na každú polovicu dáme 2 plátky šunky a natrieme kečupom. Nakoniec dáme nakrájaný pór a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť do vyhriatej...

Jogurtové placky s figovým balzamikovým krémom

Všetky suroviny ručne spracujeme a vytvoríme tuhé cesto, ktoré následne rozdelíme na menšie kúsky a vyváľame na tenké placky. Smažíme na teflónovej panvici bez oleja.

Bruschetta s mozzarellou

Bagetu rozrežeme priečne, a potom na polovicu. Takto pripravené pečivo pokvapkáme olivovým olejom a dáme do vyhriatej rúry na 180°C asi na 2 min., len aby sa trošku opiekli. Medzitým paradajky...

Program.sk

Syrom plnený chlieb

Rúru predhrejte na 180°C. Zmiešajte rozpustené maslo, olivový olej, cibuľu, cesnak, dijónsku horčicu, mak a petržlen. Chlieb nakrájajte bez porušenia spodnej kôry. Opatrne nalejte pripravenú...

Párok v rožku

Syr si nakrájame na 0,5 cm x 0,5 cm x (veľkosť párky). Párky ak máme veľké - tie sú lepšie - prekrojíme na polovicu a tie polovice na polovicu (najprv horizontálne, a potom vertikálne). Mlieko...

Zemiakový šalát s olivami a arganovým olejom

Ešte horúce zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Vmiešame k nim pokrájané olivy, jemne nakrájané uhorky, cibuľu a petržlenovú vňať. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme a polejeme arganovým...

Hubová Bruscheta

Rajčiaky a huby nakrájame na malé kúsky a slaninu pokrájame nadrobno. Na panvici zohrejeme olej, potom do panvice vhodíme slaninu a chvíľku ju opražíme. Neskôr pridáme huby. Do zmesi tiež...

Cibuľová nátierka s vajcami a so šunkou

Nadrobno posekanú cibuľu speníme na tuku spolu s pokrájanou šunkou. Pridáme droždie a opražíme. Potom vlejeme vajíčka, prichutíme mletým čiernym korením, drvenou rascou a soľou podľa...

Baklažánové závitky

Vezmeme dva baklažány a narežeme ich na plátky hrubé 2-3 mm. Potrieme ich olejom, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry, až kým sa nesfarbia dozlatista. Keď vychladnú, pridáme...

Strany 1234...10