Bezmäsité jedlá

Krehké tofu so zeleninou

Mrkvu a pór nakrájame na plátky, brokolicu rozoberieme na ružičky, kaleráb nakrájame na rezance. Rajčiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji orestujeme zeleninu, pridáme prelisovaný...

Zemiaková fučka (kaša)

Očistené surové zemiaky dáme variť do studenej vody. Vody dáme iba toľko, aby zemiaky boli len ponorené. Rozvarené zemiaky v tejto vode roztlačíme varechou a za stáleho miešania zasýpame...

Trhanec

V mlieku rozšľaháme žĺtka, cukor, polohrubú múku, soľ a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tukom pomasteného pekáča a upečieme. Ešte horúci múčnik roztrháme vidličkou...

Fazuľové struky so strúhankou

Konzervované fazuľové struky prehrejeme, precedíme a vysypeme na teplú misu. Strúhanku opražíme na masle a posypeme ňou fazuľu. Všetko polejeme kyslou smotanou. Podávame so zemiakovou kašou.

Program.sk

Sójovo-zeleninové rizoto

Pripravíme si dusenú ryžu. Na oleji rozohrejeme nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno rozobratú brokolicu a vo vode napučanú sójovú drť. Podlejeme trochou vývaru a podusíme asi 6 minút. Osolíme...

Mladý kaleráb plnený praženicou

Kaleráby očistíme, umyjeme, zalejeme vriacou vodou a prikryté uvaríme do mäkka. Uvarené vyberieme a vydlabeme vnútro. Na troche rozpáleného tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme...

Halušky so syrom a vyprážanou cibuľou

1/2 cibule nakrájame na pásiky, osolíme a okoreníme. V miske ju poprášime múkou a dobre premiešame. Obalenú cibuľu vyprážame dozlatista v rozpálenom oleji. Hotovú cibuľu dáme na papierový...

Sekaná z cukety

Z pripravených surovín vypracujeme zmes, ktorú pečieme asi 1/2 hodiny vo vymastenom a strúhankou vysypanom pekáči. Ako prílohu podávame zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.

Citrónový tvaroh

Tvaroh pretlačíme cez sitko a zmiešame so smotanou, práškovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Takto pripravenú masu dáme do pohárov, ozdobíme plátkami citróna a podávame.

Zemiaky na kyslo

Očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode, spolu s bobkovým listom. K uvareným zemiakom s vývarom prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku a povaríme....

Strany 1234...214