Bravčové mäso

Tokáň so zelenou fazuľkou

Očistené bravčové pliecko narežeme na rezance. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu. Vložíme mäso, opečieme a potom osolíme a okoreníme. Dusíme na miernom ohni do mäkka. Mäkké mäso preložíme...

Bravčová panenka s jablkami

Panenku osolíme a poprášime múkou. V hrnci rozohrejeme margarín a olej, vložíme panenku a opečieme ju. Opečenú posypeme majoranom a zalejeme vodou tak, aby panenku tesne prekryla a dusíme pod pokrievkou...

Bravčové mäso s ružičkovým kelom

Bravčovú lopatku nakrájame na rovnako veľké kocky, ktoré osolíme, okoreníme a premiešame. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, premiešame a restujeme. Podlejeme 2 lyžicami...

Zapečený bravčový rezeň

Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme a osolíme. Pripravíme si zmes z múky, vajec, vína a šunky, ktorú sme pokrájali na kocky, pridáme v mlieku namočené rožky, premiešame, dochutíme...

Program.sk

Guľky z bravčového mäsa

Mäso zmiešame so strúhankou namočenou asi v 1 dcl vody, ochutíme soľou, mletým čiernym koreníme a mletou paprikou. Vlhkou rukou vytvarujeme guľky (nesmú byť popraskané), zľahka ich sploštíme...

Panenka so zeleninou

Nakrájanú panenku osolíme, okoreníme mletým bielym korením a prudko opečieme v panvici na malom množstve oleja z oboch strán. Po opečení vyberieme a odložíme na teplé miesto. Nadrobno nakrájanú...

Bravčová roláda so syrom

Bravčovú panenku naklepeme na plát, ktorý osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme nahrubo nasekaným syrom Niva a nasekanou pažítkou. Opatrne zvinieme do rolády, zviažeme niťou...

Bravčové mäso po čínsky

Umyté mäso pokrájame priečne cez vlákna na malé rezance. Očistený pór rozrežeme na 4 cm kúsky, a potom na pásiky široké asi 4 mm. Mandle pokrájame na tenké rezančeky a opražíme na sucho....

Bravčový steak so zelerom

Mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a po oboch stranách grilujeme. Zeler nakrájame na hrubšie rezance, osolíme, výdatne pokvapkáme citrónovou šťavou a dusíme na masle. Keď zeler...

Bravčové karé s brusnicami

Mäso potrieme olejom, osolíme a posypeme rascou. Vložíme do pekáča a trocha podlejeme vodou. Pečieme v rúre, spočiatku podlievame len vlastnou šťavou a môžeme ešte potierať olejom. Keď...

Strany 1234...59