Morčacie prsia na rozmaríne

Potrebujeme:

1 morčacie prsia (700 – 800 g v celku), soľ, mleté biele korenie, 2 PL oleja, 2 PL masla,3 vetvičky čerstvého rozmarínu
Jablčná omáčka: 1 – 2 jablká, 1 – 2 PL kryštálového cukru, 3 klinčeky, 2 dcl bieleho vína

Ako na to:

Morčacie prsia osolíme, okoreníme, vložíme do vymasteného pekáča a posypeme na drobno posekanými lístkami rozmarínu. V predhriatej rúre ich zapečieme, znížime teplotu, podlejeme vodou a za občasného polievania výpekom a podlievania vodou pečieme do mäkka. Do hrnca vložíme pokrájané jablká bez jadrovníkov, pridáme cukor, klinčeky, zalejeme vínom, podusíme a môžeme pridať aj časť výpeku. Omáčku prelisujeme alebo zmixujeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté prsia pokrájame na úhľadné plátky, uložíme na misu, doplníme jablčnou omáčkou, čerstvou zeleninou a dozdobíme vetvičkou rozmarínu. Podávame na studeno s čerstvým bielym alebo tmavým pečivom.

30.04.2008

Podobné recepty