Cestovinový nákyp s morčacími prsíčkami

Potrebujeme:

1/2 kg cestovín-vretená, soľ, 400 g šampiňónov, 2 paradajky, 300 g mrazeného hrášku, 1/2 kg morčacím pŕs, 3 lyžice oleja, korenie, nasekanú petržlenovú vňať, 250 g kyslej smotany, 250 g strúhaného ementálu

Ako na to:

Cestoviny-vretená uvaríme podľa návodu a scedíme. Šampióny očistíme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme, nakrájame na kocky a zmiešame s cestovinami a hráškom.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Mäso nakrájame na kocky a opečieme asi 7 minút v rozpálenom oleji z obidvoch strán. Osolíme, okoreníme a vmiešame do cestovín.
Vmiešame petržlenku s kyslou smotanou a syrom. Dochutíme a vložíme do vymasteného pekáču. Pečieme v rúre asi 30 minút.

28.11.2008

Podobné recepty