Kuracie prsíčka v mandľovom obale s hroznovou omáčkou

Potrebujeme:

4 ks kuracích pŕs, 100 g mandľových lupienkov, soľ, mleté čierne korenie, múka, 2 vajcia, 40 g masla, olej, 1 dcl bieleho vína, 200 ml pomarančovej šťavy, 300 g bieleho hrozna

Ako na to:

Kuracie prsíčka nakrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme. Najprv ich obalíme v múke, potom v dvoch rozšľahaných vajciach a napokon v mandľových lupienkoch. Obal pevne popritláčame a prsíčka vyprážame na každej strane 3 – 4 minúty v rozohriatom masle. Potom ich vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku nalejeme pomarančovú šťavu a víno a chvíľu varíme. Biele hrozno umyjeme, rozpolíme a ak treba, vyberieme jadierka. Pridáme ich do omáčky a prehrejeme. Ochutíme čiernym korením a podávame s kuracími prsíčkami.

12.03.2008

Podobné recepty