Tvarohový nákyp

Potrebujeme:

3 tvarohy (750 g), 1 väčšie jablko, 80 g cukru, 80 g detskej krupice, 1 vanilkový cukor, hrozienka, 2 vajíčka, 125 ml šľahačky

Ako na to:

Bielka oddeľte od žĺtkov. Žĺtka vymiešajte s tvarohom, cukrami, krupicou a šľahačkou. Pridajte 1 veľké postrúhané jablko a hrozienka (napr. namočené v rume). Nakoniec primiešajte tuhý sneh z bielkov.
Masu dajte do menšieho vymasteného a strúhankou vysypaného plechu, zarovnajte a pokryte plátkami masla. Pečte pri miernej teplote 150-160 C, asi 45 min.
Nákyp nechajte chvíľu vychladnúť na tanieri, posypte práškovým cukrom, ozdobte šľahačkou, kompótom, sirupom,...

04.08.2008

Podobné recepty