Hovädzia roštenka na víne

Potrebujeme:

600 g hovädzej roštenky, 100 g údenej slaniny, 2 mrkvy, 50 g zeleru, 1 petržlen, 1 cibuľa, 70 g rajčiakového pretlaku, 3 dcl vody, celé čierne korenie, nové korenie, citrónová kôra, 1 bobkový list, soľ, 1 lyžica hladkej múky, 2 dcl suchého červeného vína, 1 lyžica kryšt. cukru

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a vrchnú blanu odrežeme. V pekáči opražíme slaninu pokrájanú na kocky, vložíme mäso a opečieme z každej strany.
Zeleninu a cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, dáme do pekáča, opečieme a zalejeme rajčiakovým pretlakom rozmiešaným s vodou. Pridáme celé čierne i nové korenie, kúsok umytej citrónovej kôry a bobkový list, osolíme a prikryté pečieme vo vyhriatej rúre 90 minút. Počas pečenia občas podlejeme a obrátime.
Upečené mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, premiešame, zalejeme vínom, osladíme, chvíľu ponoríme a nalejeme na pokrájané mäso.

15.04.2014

Podobné recepty