Hovädzia roštenka na slanine

Potrebujeme:

600 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, olej, 2 cibule, 100 g prerastenej údenej slaniny

Ako na to:

Umytú a osušenú roštenku, pokrájame na rezne, ktoré mierne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, obalíme múkou, opečieme v rozohriatom oleji z oboch strán a vyberieme.
Vo výpeku opražíme očistenú cibuľu pokrájanú na kolieska a chvíľu podusíme. Slaninu pokrájame na plátky.
Do hrnca dáme podusenú cibuľu, na ňu poukladáme na seba opečené rezne, medzi ne vložíme plátky slaniny a prikryté pomaly udusíme domäkka.
Počas dusenia občas potrasieme hrncom, aby sa mäso nepripálilo, a podlejeme trochou vriacej vody.
Podávame s opečenými zemiakmi a so šalátom.

24.04.2012

Podobné recepty