Hovädzia roštenka na taliansky spôsob

Potrebujeme:

500 g hovädzej roštenky, soľ, čierne mleté korenie, 300 g špagiet, 30 g masla, 50 g cibule, 50 g šunkovej salámy, 0,4 dcl oleja, 20 g hladkej múky, 0,5 dcl paradajkového pretlaku

Ako na to:

Špagety uvaríme v osolenej vode a scedíme. Umyté mäso nakrájame na rezne. Naklepeme ich, osolíme a okoreníme. Sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Na druhej panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, salámu a trochu opražíme. Potom primiešame uvarené špagety a udržujeme v teple. Do výpeku z mäsa pridáme múku, podlejeme trochou vody, pridáme paradajkový pretlak a povaríme. Do takto pripravenej omáčky vložíme roštenky, masu so špagetami a ešte chvíľu varíme.

06.03.2008

Podobné recepty