Grilovaná hovädzia roštenka so sardelovou pastou

Potrebujeme:

600 g vykostenej hovädzej roštenky, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, sardelová pasta, 1 dl bieleho vína, olej, soľ

Ako na to:

Vykostenú a roštenku umyte, osušte obrúskom a zbavte lojových častí. Potom ju pokrájajte na rezne, naklepte, trocha osoľte, okoreňte, potrite sardelovou pastou, pokvapkajte bielym vínom a olejom, uložte na seba a nechajte v chlade odležať.
Odležané rezne poukladajte na alobal (alobalovú misku), na rozohriaty grilovací rošt a grilujte z každej strany 5 min.
Hotové rezne upravte na misu, polejte odkvapkanou šťavou a ozdobte kyslými uhorkami. Podávajte so zemiakovými hranolkami.

13.05.2006

Podobné recepty