Hovädzie mäso na čínsky spôsob

Potrebujeme:

5 plátkov hovädzieho mäsa, 1 veľká cibuľa, 5 malých zelených cibuliek
Zálievka: 3 PL sójovej omáčky, 1 PL medu, 1 PL hnedého cukru, 1 PL oleja, 3 PL jablkového džúsu, šťava z ½ citróna, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, mletý zázvor

Ako na to:

Mäso pokrájajte na menšie kúsky, posypte nakrájanou cibuľou a zalejte zálievkou. Cez noc nechajte odležať. Mäso vložte do rozohriatej rúry a pod pokrievkou ho pečte 15 min. Znížte teplotu a pečte ešte 45 min. Podávajte s ryžou alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Zálievka: Všetky suroviny dobre premiešajte.

16.06.2008

Podobné recepty