Nové recepty

Jahňacina na smotane

Umyté odblanené mäso prešpikujeme plátkami slaniny (asi 20 g). Zvyšok slaniny pokrájame na malé kocky a dáme rozpustiť na masti. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a necháme ju speniť. Nakoniec...

Mandľové rezy

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne do neho pridávame kryšt. cukor a tiež prášk. cukor. Primiešame pomleté mandle, strúhanú čokoládu a hrubú múku. Vmiešame pokrájané kandizované...

Baranina s lečom

Mäso umyjeme, posekáme na malé kúsky aj s kosťou a na masti za stáleho miešania upražíme. K upraženému mäsu pridáme posekanú cibuľu, rascu, cesnak, mletú červenú papriku a čierne korenie....

Veľkonočné pečivo

Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme. Žĺtka prelisujeme cez jemné sito a zmiešame s preosiatym práškovým cukrom a surovým žĺtkom. Do žĺtkovej hmoty postupne po častiach zamiešame zmäknuté...

Program.sk

Žĺtkové rezy

Jedno celé vajce a 6 žĺtkov vymiešame s cukrom do peny, pridáme víno, zomleté orechy, strúhanku a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto dáme na vymastený a múkou...

Parížsky rezeň

Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, osolíme a necháme odležať na chladnom mieste niekoľko hodín. Potom obalíme múkou, ponoríme do cestíčka a vypražíme v rozohriatom oleji. Podávame...

Veľkonočný kysnutý veniec

Do preosiatej múky pridáme droždie rozmiešané s trochou cukru, soľ, zvyšný cukor, žĺtka, roztopené maslo a s vlažným mliekom vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom...

Kakaová poleva

Všetky prísady v hrnci nad parou vymiešame. Nesmie vrieť.

Baranina na rošte

Mäso zbavíme prebytočného tuku, umyjeme, narežeme rezne, trocha ich naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme po oboch stranách olejom a pečieme na rošte, spolu asi 8 minút. Počas pečenia potierame...

Rajčiaky plnené bryndzovou nátierkou

Do dobre vymiešaného masla pridáme bryndzu, soľ, lyžičku mletej červenej papriky, nadrobno nakrájané mladé cibuľky a rascu. Dôkladne vymiešame, aby bola pomazánka hladká, až napenená....

Strany 1...78798081828384...1542