Jahňacina na smotane

Potrebujeme:

400 g jahňacieho mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny, 40 g masti, 1 cibuľa, 120 g koreňovej zeleniny (petržlen, mrkva, zeler), 3-4 zrnká celého čierneho korenia, 3-4 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 1 dcl bieleho vína, 2 dcl kyslej smotany, 20 g hladkej múky, soľ, citrónová šťava

Ako na to:

Umyté odblanené mäso prešpikujeme plátkami slaniny (asi 20 g). Zvyšok slaniny pokrájame na malé kocky a dáme rozpustiť na masti. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a necháme ju speniť. Nakoniec pridáme očistenú, pokrájanú zeleninu, mäso, celé čierne i nové korenie, bobkový list, podlejeme vínom a dusíme do mäkka.
Mäkké mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Do šťavy prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a dobre povaríme. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Prelisujeme a pokrájané mäso vložíme späť do omáčky. Podávame s knedľou.

14.04.2014

Podobné recepty