Nové recepty
Vyprážané bedle
Očistené klobúky húb zľahka osolíme, posypeme rascou a necháme chvíľu postáť. Obalíme v hladkej múke, v rozšľahaných vajciach, v strúhanke a na rozohriatom oleji vyprážame z oboch strán....
Hubová kyslá polievka
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené nakrájané huby, podlejeme vodou a dusíme. Očistené, na kocky nakrájané zemiaky pridáme k hubám, dolejeme vodou, pridáme koreniny...
Fazuľová polievka s údeným mäsom a krúpami
Údené mäso pokrájame a uvaríme takmer do mäkka spolu s vopred namočenou fazuľou a namočenými krúpami. Potom pridáme očistenú nakrájanú zeleninu a dovaríme. Podľa chuti osolíme a podávame.
Mäsová nátierka
Pečené bravčové mäso a varené hydinové mäso dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku. V mise na prípravu nátierky vymiešame maslo so syrom, pridáme pomleté mäso, horčicu, osolíme, okoreníme...

Syrová polievka
Nadrobno nakrájané šalotky orestujeme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom, pridáme šafran a uvedieme do varu. Potom teplotu varu znížime, pridáme tavený syr, nastrúhaný...
Pečená kačica s pivom
Umytú a dobre osušenú kačicu zvonku aj zvnútra osolíme a posypeme drvenou rascou. Odložíme ju na chladné miesto odstáť na 5-7 hodín. Potom ju vložíme do hlbšieho pekáča, polejeme ju tmavým...
Perkelt z diviny
Nakrájané mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Mäso vyberieme a vo výpeku speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Poprášime...
Syrové pečivo
Múku zmiešame s kypriacim práškom, zmäknutým maslom, mliekom, soľou a údeným syrom. Vypracované cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového...
Gaštanová roláda
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme po lyžiciach preosiatu múku a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Pečieme pri teplote 190 °C 10-15...
Hustá hubová polievka
Sušené huby zalejeme vodou a necháme ich odstáť. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame a spolu s čerstvými hubami krátko podusíme na oleji. Zalejeme teplou vodou, vložíme na väčšie kúsky...