Nové recepty
Bielkový bezlepkový chlebíček
Bielka vyšľahajte s cukrom, zašľahajte múku, orechy a vmiešajte hrozienka s posekanou čokoládou. Vylejte do vymastenej a kukuričnou múkou vysypanej formy srnčieho chrbta. Pečte pomaly pri 180 °C asi 30 min....
Superpraclíky na pive
Bežným spôsobom pripravte kysnuté cesto, len namiesto mlieka použite svetlé pivo. Po vykysnutí z malých kúskov cesta šúľajte valčeky a tvoríme, praclíky (esíčka, tyčinky). Potrite rozšľahaným...
Detské bowle
Pripravte si čaj a nechajte ho vychladnúť.Do džbánika dajte na kocky pokrájané ovocie, posypte cukrom, pridajte citrónovú šťavu a nechajte krátko oddýchnuť. Dolejte čajom a plňte do vyšších...
Anglická omáčka
V šľahači zamiešajte do oleja nadrobno nakrájanú cibuľu, patinu dračiu, petržlenovú vňať, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, trochu sladkej papriky a horčicu. Omáčku môžete podávať...

Tvarohová omáčka
Vajcia uvarte natvrdo (asi 10 min). Umytú pažítku nadrobno pokrájajte. Vychladnuté vajcia olúpte a nakrájajte na kocky. Tvaroh nahladko rozmiešajte s mliekom, pokrájanou pažítkou a vajíčkom....
Rybacie filé pre diabetikov
Filé vložte do slabo vymasteného kastróla, potrite zmesou paradajkového pretlaku, chrenu, soli, korenia a 2 PL vody. Poukladajte kolieska uhorky a cibule, pokvapkajte zvyšným olejom, podlejte 2 PL vody...
Sacherova torta
Cesto: Čokoládu rozpustite nad parou. Vymiešajte maslo s cukrom, pridajte žĺtka a miešajte. Pomaly pridávajte múku a čokoládu (nie všetko naraz). Na konci primiešajte sneh z bielkov a chvíľu...
Mariánkové kuracie prsia
Prsia nakrájajte na plátky a dajte do misky. Z cesnaku, oleja a rozpusteného masla mixérom pripravte marinovací olej a zalejte prsia. Nechajte odstáť asi 1 hod.Potom si rozpáľte panvicu a prsia...
Placky z kukuričnej múky (Arepas - Venezuela)
Do misky dajte trochu soli, zalejte vodou, pridajte asi 1 PL oleja, kukuričnú múku. Vymieste pomerne husté cesto. Mokrými rukami odoberte z cesta, vytvarujte guľu a následne placku hrubú asi 2 cm s priemerom...
Omáčka Remoulade
Do hotovej tatárskej omáčky primiešajte 1 PL najemno pokrájanej uhorky, najemno pokrájanú palinu, najemno pokrájanú pažítku (strúhanú cibuľu) a najemno pokrájanú petržlenovú vňat.