Placky z kukuričnej múky (Arepas - Venezuela)

Potrebujeme:

predvarenú kukuričnú múku, voda, maslo, soľ, olej, , Plnka:, uvarené kuracie mäso, sterilizované paradajky, mäsitú paprika (kápiu), mladú cibuľku, cesnak, avokádo, majonéza, limetka, soľ

Ako na to:

Do misky dajte trochu soli, zalejte vodou, pridajte asi 1 PL oleja, kukuričnú múku. Vymieste pomerne husté cesto. Mokrými rukami odoberte z cesta, vytvarujte guľu a následne placku hrubú asi 2 cm s priemerom 6-8 cm. Placky upečte na oleji z oboch strán. Ak chcete placky (arepas) bez tuku, vytvarujte placky o niečo hrubšie a pečte ich v rúre.
Usmažené (upečené) arepas vodorovne prekrojte cez polovicu, natrite maslom a plňte buď pripravenou plnkou s na rezance pokrájaným mäsom, alebo iba plátkom šunky, syrom a podobne.


Plnka: Na suchú panvicu dajte na kocky pokrájanú papriku, na tenké kolieska pokrájanú cibuľku, celý strúčik cesnaku a krátko, za stáleho miešania, smažte. Postupne pridávajte sterilizované paradajky, miešajte až vám vznikne pomerne hustá plnka.

Plnka na kráľovskú placku (arepas): do misky vytlačte celú limetku, pridajte 1 PL majonézy, dobre vymiešajte, pridajte lyžičkou povykrajovanú dužinu avokáda a premiešajte.

Pri príprave kráľovskej arepas vyberte časť striedky z prerezanej placky, do ktorej dajte 1 PL plnky z papriky a kuracieho mäsa a 1 PL avokádovej plnky.


TIP: Arepas môžete plniť aj fazuľovou plnkou, rybou a pode.

07.08.2006

Podobné recepty