Sacherova torta

Potrebujeme:

Cesto:, 80 g čokolády na varenie, 60 g obyčajnej čokolády, 240 g múky, 100 g masla, 310 g kryštálového cukru, 6 vajec, soľ, , Glazúra:, 155 g marhuľového lekváru, 340 g mandlí, 300 g čokolády, 8 ml oleja, ¼ l plnotučnej smotany

Ako na to:

Cesto: Čokoládu rozpustite nad parou. Vymiešajte maslo s cukrom, pridajte žĺtka a miešajte. Pomaly pridávajte múku a čokoládu (nie všetko naraz). Na konci primiešajte sneh z bielkov a chvíľu šľahajte. masu nalejte do vymastenej a pomúčenej formy s priemerom 22 cm. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 min. Hotový korpus dajte na 10 min. vychladiť do chladničky.

Glazúra: Marhuľový lekvár zohrejte a natrite na vychladnutý korpus. Povrch posypte potlčenými mandľami. Nad parou roztopte čokoládu, pridajte olej a zmesou polejte tortu. Nakoniec vyšľahajte smotanu a servírujte ju spolu s tortou.

08.08.2006

Podobné recepty