Nové recepty
Srdiečka lásky
Na dosku preosejte múku s cukrom,, rozdrobte smetol, pridajte vajcia, škoricu a podľa potreby mlieko. Vypracujte hladké mlieko, vyvaľkajte a vykrajujte srdiečka. Plech vymastite tukom, poukladajte...
Zemiakovo – zelerové pyré
Zeler dobre umyte a uvarte do mäkka. Olúpte ho a prelisujte spolu so zemiakmi. Zemiaky uvarte, olúpte a prelisujte. Vložte do hrnca, postavte na mierny oheň a za stáleho miešania pridajte trochu...
Ovocná detská výživa (presnidávka)
Jablká olúpte odstráňte jadrovníky. Dajte variť do 2,5 l vody. Sceďte a zmiešajte s uvarenými pudingmi v ½ l vody. Dajte do pohárov a sterilizujte 20 min. pri 80 °C.TIP: Do výživy môžete...
Biele mäso - čierna perla
Slivky namočte na 2 hod. do vody a potom odkôstkujte. Mäso nakrájajte na malé kúsky a osoľte, okoreňte a opečte na oleji. Pridajte cibuľu nakrájanú na kocky a prekrojené slivky, ostatné korenie...

Čokoládové guličky
Všetky prísady na cesto dajte do misy, ručne premieste až vznikne kakaové cesto. Z cesta si urobte asi 30 - 40 guličiek, ktoré obaľte v práškovom cukre. Dajte ich do chladničky stuhnúť. Polevu...
Šalát Vinegret
Zemiaky, repu a fazuľu uvarte, každé zvlášť. Všetko nakrájajte na kocky a spolu zmiešajte, pridajte cibuľu a uhorky nakrájané na kocky. Zalejte sladko-kyslým nálevom a pridajte olej.
Diabolské mäso so zemiakovými plackami
Mäso pokrájajte na hrubšie rezance, osušte utierkou, prudko opražte na oleji, osoľte, okoreňte, premiešajte a vyberte z oleja. Vo výpeku speňte na kolieska pokrájanú cibuľu, prúžky papriky,...
Ríbezľový koláč od pani Bottovej
Vypracujte cesto, rozvaľkajte, dajte predpiecť na vymastený a pomúčený plech. Predpečené natrite ríbezľovým lekvárom, dajte naň „sneh“ a dajte dopiecť. Sneh: Vyšľahajte bielka s cukrom,...
Veľkonočný bochník
Preosiatu múku premiešajte so štipkou soli, pridajte zmäknutú heru, práškový a vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru. Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravte...
Kapustnica s hubami
Pokrájajte cibuľu a opražte ju na oleji, pridajte paradajkový pretlak a zalejte 1,5 l vody. Pridajte opláchnutú kapustu, huby namočené vo vode, soľ, vegetu, bobkový list a varte asi 45 min. Zahustite...