Párok v rožku

Potrebujeme: Párok v rožku

20 - 25 ks párky hydinové
750 g polohrubá múka
1 vajce
1 ČL cukor kryštálový
2 dcl mlieko
40 g droždie
350 g Eidam Tehla
200 g kečup
sezam na posypovanie

Ako na to:

Syr si nakrájame na 0,5 cm x 0,5 cm x (veľkosť párky). Párky ak máme veľké - tie sú lepšie - prekrojíme na polovicu a tie polovice na polovicu (najprv horizontálne, a potom vertikálne).
Mlieko si zohrejeme tak, aby bolo vlažné, pridáme 1 ČL cukru a rozdrobíme kvasnice. Jemne zamiešame, aby sa kvasnice rozpustili.
Múku dáme do misky a v strede urobíme jamku, kam postavíme pohár s kváskom. Dáme na teplé miesto. Asi po 15. min. nám kvások pekne nakysne.
Kvások vylejeme k múke, pridáme vajce a osolíme. Pomocou varešky spojíme cesto, ak je husté, pridáme mlieko. Cesto sa vám bude lepšie miesiť, ak pridáte 1 dcl oleja.
Cesto vytvarujeme do “bochníka”. Zakryjeme a dáme na teplé miesto vykysnúť. Po 30 min. je cesto nakysnuté. Rozdelíme ho na 8 rovnakých častí.
Na pomúčenej pracovnej doske si vyvaľkáme cesto. Vaľkáme do tvaru kruhu, priemer asi 30 cm. Cesto si rozdelíme na polovicu, potom na ďalšiu polovicu, a tak nám vzniknú štvrtiny. Tie ešte prekrojíme na polovice a vzniknú nám osminy (osem častí).
Na každý trojuholník 1 cm od okraju dáme kečup, párku a syr.
Zatáčame od strany, kde máme párku. Rohy zahneme k sebe a okraj preložíme k párke. V smere od párky zatáčame ku špicu. Zabalený párok vyzerá ako na fotke.
Takto pripravené rožky ukladáme na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme soľou a sezamom. Pečieme dozlatista asi 15. min pri teplote 190°C.
Najlepšie chutia ešte teplé.

Čas Prípravy: 130 min.
Počet porcií: cca 64 párkov v rožku

Fotogaléria k receptu

10.07.2013 | autor:

Podobné recepty