Ryby

Pstruh na cesnaku

Pstruhy zbavíme šupín, vypitveme, odrežeme hlavu, osušíme, osolíme, poprášime múkou, opečieme ich na oleji z každej strany asi 3 minúty a dáme na teplú misu. Do výpeku pridáme nadrobno...

Kapor na pive

Kapra očistíme, umyjeme, pokrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať 60 minút. Potom ho osušíme, osolíme, potrieme mletým ďumbierom, obalíme múkou a opečieme...

Kapor na paprike

Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, podlejeme vodou, pridáme očistené, na kusy pokrájané mäso z kapra, soľ a dusíme prikryté asi 20 minút. Udusené...

Pečená ryba so zeleninou

Očistené porcie ryby potrieme rozotreným cesnakom so soľou, pokvapkáme citrónovou šťavou, dáme do nádoby vymastenej časťou masla, pridáme lečo, posypeme strúhaným syrom, pokryjeme kúskami...

Program.sk

Kapor so syrom

Očisteného kapra pokrájame na kúsky, osolíme, obalíme v múke, a potom ho rýchlo opečieme na masle po oboch stranách. Upečené kusy kapra dáme do pekáča s výpekom, podlejeme vývarom alebo...

Lieň pečený na rasci

Liene očistíme, umyjeme, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. V pekáči rozpustíme maslo, poukladáme liene, posypeme rascou a pečieme v rúre po oboch stranách asi 15 minút. Počas pečenia...

Rybie filé vyprážané

Rybacie filé pokrájame na plátky, ktoré namočíme na pol hodiny do mlieka. Potom osolíme, obalíme v múke, rozšľahaných vajciach, strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji alebo masti po oboch...

Pstruhy na smotane

Pstruhy očistíme, na chrbte rozrežeme, kosť vyrežeme a hlavu a chvost odrežeme tak, aby sa pstruhy rozpolili. Potom ich na masle opekáme asi 5 minút. Po opečení nádobu stiahneme na okraj platne,...

Rybie filety na rasci

Nerozmrazené ryby opláchneme vodou, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a necháme odležať 60 minút. Potom ich opečieme na polovici masla z oboch strán. Pekáč vymastíme druhou polovicou...

Kapor na víne

Kapra očistíme, urobíme priečne vedľa seba hlboké zárezy, osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča potretého olejom. Pri pečení polievame kapra vínom, do ktorého sme pridali nakrájaný...

Strany 1234567...47