Múčniky a dezerty
Jablkovo - kakaový koláč
Všetky vyššie uvedené suroviny na cesto rozmiešame varechou v hlbokej miske. Nakoniec pridáme nahrubo postrúhané jablká a dobre vypracujeme. Cesto rozotrieme na vymastený, vysypaný plech a v rozohriate...
Pečené kysnuté buchty
Z vlažného mlieka droždia a trochy cukru pripravíme kvások, ktorý zamiesime s ostatnými prísadami. Dobre vypracujeme cesto. Ihneď robíme šatôčky s plnkou, na akú máme práve chuť respektíve...
Nepečená jablkovo-pudingová torta
Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Cca 0,5 l vody dáme variť s cukrom, vo zvyšnej vode neskôr rozrobíme puding. Do vriacej vody dáme jabĺčka a chvíľku ich povaríme. Jablká vyberieme...
Sypaný jablkový koláč
Prvé štyri suroviny zmiešame. Plech dobre vymastíme Herou a posypeme strúhankou. Potom rovnomerne rozsypeme 1 hrnček masy a poukladáme postrúhané jablká posypané škoricou. Môžeme pridať...

Kakaový koláč
Na miernom ohni rozpustíme maslo, zamiešame doň cukor, kakao a vlažnú vodu. Nevaríme! Jeden pohár z tejto zmesi odoberieme Do misky nachystáme oriešky, ktoré použijeme na záver. Pomelieme...
Rýchly jablkový koláč
3 celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, smotanu a dobre premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrch dáme postrúhané jablká. Celý...
Tekvicový koláč s cibuľou
Do väčšej misy dajte polohrubú múku, pridajte tri vajíčka. Pridajte lyžicu morskej soli (kľudne aj obyčajnú, ale pozor na dávkovanie, určite nie plnú lyžicu!), olej, mlieko, prášok do pečiva...
Rýchla hrnčeková knedľa
Najprv si žemľu (rožky) pokrájame na kocky a opražíme na masle do zlastista. V mlieku rozmiešame múku, trochu soli, žĺtok a spolu dobre vypracujeme, je to podobné cesto ako na palacinky. Do tejto...
Olivové muffins
Do misy nasypte hrnček ovsenných vločiek (klasický hrnček o objeme asi 2 dcl). Dosypte múku, dolejte celú zakysanku alebo acidofilné mlieko, dve vajíčka, trocha soli, mleté čierne korenie,...
Štrúdľa jablkovo-banánová
Do múky pridáme soľ ,ocot, olej a také množstvo vlažnej vody, aby sme mohli vypracovať redší bochník cesta. Cesto potom rozdelíme na dve časti a necháme aspoň 15 min stáť na pomúčenom...