Štrúdľa jablkovo-banánová

Potrebujeme:

380 g polohrubej múky, 100 g masla na potretie cesta, štipka soli, 25 g oleja, 2,5 ČL octu, 1 kg jabĺk, 1-2 banány, škoricový cukor, vanilkový cukor do jabĺk, práškový cukor na posypanie

Ako na to:

Do múky pridáme soľ ,ocot, olej a také množstvo vlažnej vody, aby sme mohli vypracovať redší bochník cesta. Cesto potom rozdelíme na dve časti a necháme aspoň 15 min stáť na pomúčenom lopári, prikryté zohriatym hrncom.
Medzitým si pripravíme jabĺčka. Postrúhame ich a ochutíme škoricou a vanilk.cukrom. Môžeme pridať aj hrozienka. Na stôl rozprestrieme čistý obrus, ktorý pomúčime a jeden bochník cesta na ňom ponaťahujeme - najskôr do dĺžky, potom do šírky, tak aby samozrejme neroztrhlo. Potom cesto pokvapkáme maslom a naukladáme postrúhané jablká a na ne pokrájané kúsky banánov.
Nakoniec cesto stočíme pomocou obrusu do šúľočka - chutnej štrúdličky. To isté urobíme s druhým bochníkom. Záviny potom položíme na vymastený plech, potrieme ich maslom a vo vyhriatej rúre(180-200 C) upečieme.
Upečené posypeme práškovým cukrom a po vychladnutí nakrájame.

04.08.2008

Podobné recepty