Vianočná hubová polievka

Potrebujeme:

250 g mrazených lesných húb (dubákov), ½ citróna, 60 g masla, 1 cibuľa, petržlenová vňať, 2 PL hladkej múky, 1½ l vývaru, 250 ml mlieka, 2 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Huby nakrájame a pokvapkáme citrónom. Na masle speníme nakrájanú cibuľu, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, hladkú múku, huby a chvíľu podusíme. Podlejeme vývarom a povaríme 25 – 30 minút. Dochutíme soľou, korením a odstavíme. Mlieko zmiešame so žĺtkami, pridáme do polievky a už nevaríme. Pri každom ďalšom prihrievaní už polievka nesmie prejsť varom.

06.04.2008

Podobné recepty