Vianočná hríbová polievka (fraštacká)

Potrebujeme:

2 hrste sušených dubákov (môžu byť aj iné sušené huby), 1 hrsť nedrvených jačmenných krúp, 1 hrsť sušených sliviek, 2 bobkové listy, 1 šľahačková smotana, asi 3-4 PL polohrubej múky, 3/4 l mlieka, 2 ČL cukru, korenie, 1/2 l vody, soľ

Ako na to:

Sušené huby namočíme na 5 minút do vody. Dáme variť vodu, krúpy, bobkový list, huby, soľ, korenie. Asi po 1/4 hodine pridáme sušené slivky. Keď sú huby mäkké (asi po pol hodine) pridáme zátrepku z múky a šľahačky, rozriedime mliekom a podľa chuti prisladíme a prisolíme. Necháme prejsť varom a polievka je hotová. Najlepšia je, keď troška vychladne.
Pozor: Treba ju spraviť trochu redšiu, lebo po vychladnutí zhustne. Ako každá mliečna polievka

22.10.2007 | autor:

Podobné recepty