Zeleninový nákyp

Potrebujeme:

750 g zemiakov, 250 g mrkvy, 150 g varenej šunky, 100 g strúhaného syra, 45 g masla, 45 g múky, 500 ml mlieka, 1 brokolica, 1 pór, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1/2 KL tymiánu, sušená koreňová zelenina, biele korenie, strúhaný muškátový orech a soľ

Ako na to:

Zemiaky uvarené v šupe očistíme a nakrájame. Brokolicu rozdelíme na ružičky a dáme variť spolu s nakrájanou mrkvou do osolenej vody. Scedenú zeleninu potom zmiešame so zemiakmi, nakrájanou šunkou a pórom. Osolenú a koreninami ochutenú zmes rovnomerne rozložíme do zapekacej nádoby. Z masla a múky pripravíme zásmažku, podlejeme mliekom a necháme prevariť. Pridáme 1/2 strúhaného syra, tymián, biele korenie, sušenú koreňovú zeleninu, muškátový oriešok a povaríme asi 5 min. Omáčkou prelejeme zeleninovú zmes, posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť na 45 min. pri 200°C. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou a tymiánom.

07.04.2008

Podobné recepty