Jelenia sviečkovica na rošte s domácimi knedľami

Potrebujeme:

800 g jelenej sviečkovice, 2 dl červeného vína, šampiňóny, zelenina, bobkový list, 1 cibuľa, celé čierne korenie, horčica, vegeta, soľ, , Šampiňónová omáčka:, ¼ kg šampiňónov, 1 malá cibuľa, mäsový vývar z kocky, 1 kyslá smotana, 1 sladká smotana, trocha citrónovej šťavy, trochu oleja, korenie, soľ, , Brusnicová omáčka:, 1 malý brusnicový kompót (mrazené brusnice), 1 dl červeného vína, bobkový list, trocha citrónovej šťavy, , Domáca knedľa:, 4-5 krajcov staršieho chleba, 200 g krupice, 1 vajce, mlieko, petržlenová vňať, soľ

Ako na to:

Z vína, šampiňónov, zeleniny, cibule a korenie pripravte marinádu. Naložte do nej mäso a nechajte 24 hodín odpočívať na chladnom mieste. Mäso vyberte, posypte vegetou, potrite horčicou a grilujte z oboch strán. Podávajte so šampiňónovou omáčkou, domácou knedľami a s brusnicovou omáčkou.

Šampiňónová omáčka: Cibuľku pokrájajte a na oleji do sklovita poduste. Pridajte pokrájané šampiňóny, zalejte vývarom a duste do mäkka, kým voda nevyvrie. Pridajte smotanu, ochuťte soľou a korením. Pred podávaním ochuťte citrónovou šťavou.

Brusnicová omáčka: Dajte variť víno, brusnice a bobkový list. Varte, kým sa brusnice mierne nerozpadávajú. Pred podávaním ochuťte citrónovou šťavou.

Domáca knedľa: Starší chlieb namočte do mlieka a nechajte ho rozmočiť. Pridajte vajce, krupicu, trochu posekanej petržlenovej vňate, soľ a vypracujte cesto. Z cesta ušúľajte šúľok, zabaľte ho do utierky a varte do mäkka.

11.02.2007

Podobné recepty