Pečený kapor so zemiakmi

Potrebujeme:

500 g kapra, 40 g slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 400 g zemiakov, 20 g tuku, 2 cibule, 100 g údeného syra, 2 rajčiaky, 2 zelené papriky (môžeme nahradiť lečom), mletá červená paprika, 200 ml kyslej smotany

Ako na to:

Očisteného kapra pokrájame na porcie. Porcie šikmo narežeme a do zárezu vložíme plátky slaniny, osolíme, okoreníme. Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Ohňovzdornú misu vymastíme a ukladáme do nej vrstvu zemiakov, cibule, plátky údeného syra, pokrájané rajčiaky a papriky. Osolíme a posypeme sladkou paprikou. Navrch uložíme porcie kapra, zalejeme smotanou a upečieme vo vyhriatej rúre.

18.12.2014

Podobné recepty