Pečený kapor na mandliach

Potrebujeme:

1 stredne veľký kapor, 2 mrkvy, 1 väčší petržlen, 2 bielky, 4 PL strúhanky, 1 PL strúhaného syra, 1 ČL vegety, 1 PL oleja, 1 PL vody, citrón, 1 hrnček mandľových lupienkov, soľ

Ako na to:

Kapra očistite, umyte a osušte. Zvnútra aj zvonka osoľte a ochuťte vegetou. Naplňte očistenou a na štvrťky pokrájanou koreňovou zeleninou a dajte na vymastený pekáč. Kapra pečte asi 35 min. pri teplote 180 °C. Občas polejte výpekom. Z bielkov a studenej vody ušľahajte tuhý sneh, zľahka zamiešajte strúhanku, čerstvo postrúhaný syr a ½ mandľových lupienkov. Zmes natrite na predpečeného kapra a posypte zvyškom lupienkov. Pečte ďalších 15 min. do zlatista. Pred podávaním obložte zeleninou a plátkami citróna.

13.12.2009

Podobné recepty