Pikantná marináda s medom

Potrebujeme:

soľ, čierne mleté korenie, mletá sladká paprika, cibuľa, cesnak, bazalka, petržlenová vňať, ligurček, chilli paprička, jalapenos, sójová omáčka, worchester, citrónová šťava, kečup, olivový olej, med

Ako na to:

Cibuľu, chilli papričky a jalapenos, petržlenovú vňať, ligurček a bazalku nakrájame najemno a prelejeme trochou kečupu, worchestrovou a sójovou omáčkou. Tiež pridáme olivový olej a pretlačený cesnak. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou paprikou, citrónovou šťavou a medom. Suroviny pridávame podľa chuti tak, aby bola dosiahnutá jemne pikantná sladkokyslá chuť. Napacované mäso necháme v marináde ležať ideálne niekoľko hodín, až celý deň.

26.02.2013 | autor:

Podobné recepty