Hubová polievka

Potrebujeme:

huby (najlepšie mix sušených, čerstvých a šampiňónov), veľkú cibuľu, olej, sladkú mletú papriku, mleté čierne korenie, vegetu, múku, ocot (alebo šťavzuz kyslej kapusty)

Ako na to:

Na oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a osmažíme ju do sklovita. Pridáme na malé kúsky nakrájané čerstvé huby a dusíme do polomäkka. Poriadne poprášime mletou paprikou a zalejeme vodou takmer do plna, podľa toho koľko polievky chceme variť.
Pridáme sušené hríby, ak máme. Necháme variť ešte asi 15 min a nakoniec poriadne rozhabarkujeme hladkú múku v troche vody a vlejeme do polievky. Dochutíme korením, vegetou a prip. ešte paprikou. Pridáme ocot podľa chuti (alebo šťavu z kyslej kapusty).

21.09.2008

Podobné recepty