Nakladaná zelenina

Váš prehliadač nepodporuje video recepty
Potrebujeme:

brokolica, rajčiaky, cibuľa, mrkva, paprika, jarná cibuľka,už naložené baranie rohy, kôpor, petržlen, bazalka, farebné korenie, cukor, ocot, škrobová múčka, horčica

Ako na to:

Brokolicu umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Rajčiaky nakrájame na mesiačiky. Mrkvu tiež pokrájame na menšie kusy. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, jarnú cibuľku necháme vcelku, prípadne ju tiež môžeme nakrájať na menšie kusy. Papriku nakrájame na pásiky. Všetku zeleninu, okrem rajčiakov, ponoríme na krátko do vriacej posolenej vody. Zeleninu potom striedavo ukladáme do pohára. Ocot vylejeme do hrnca. Do hrnca tiež pridáme cukor, asi 100 dkg na 1/2 l octu. Do nálevu tiež pridáme bylinky, okrem kôpru a horčice. V náleve tiež nemôže chýbať farebné korenie. Škrob rozmixujeme v troche studenej vody a tiež prilejeme do nálevu. Nálev miešame až kým nám nezovrie. Do pohárov vložíme kôpor a baranie rohy. Potom zalejeme zeleninu pripraveným nálevom a poháre uzavrieme. Nakladaná zelenina sa výborne hodí ako chutná príloha k jedlám a okrem toho výborne dekoratívne zdobí našu kuchyňu.

Fotogaléria k receptu

12.03.2012 | autor:

Podobné recepty