Pangasius so špenátovým krémom

Potrebujeme:

900 g malých nových zemiakov, 4 plátky pangasiusa alebo lososa (po 200 g), 260 g čerstvých špenátových listov, 200 g bieleho jogurtu, 100 g olúpanej šalátovej uhorky, 40 g ostrej dijónskej horčice, pár lístkov čerstvej bazalky, petržlenová vňať na ozdobu, soľ, maslo

Ako na to:

Rybu osolíme a grilujeme alebo udusíme na troche vody v rúre asi 20 minút. Medzitým oškrabeme zemiaky a uvaríme ich domäkka. Ešte horúce ich dáme do misy s maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Opraný špenát na 10 sekúnd ponoríme do horúcej vody, scedíme a vodu z neho vytlačíme. Špenát spolu s horčicou, bazalkou, uhorkou, jogurtom a soľou vo vysokej nádobe rozmixujeme tyčovým mixérom do hustého krému.
Na predhriaty tanier rozložíme filé, špenátový krém a zemiaky.

06.11.2011

Podobné recepty