Sójové mäso s brokolicou, zemiakovo-mrkvová kaša

Potrebujeme:

sójové mäso s brokolicou: 1 balíček sójového mäsa v kockách, 1 kocka zeleninového bujónu, soľ, cibuľa, hlávka brokolice, mleté čierne korenie, olivový olej, bazalka a oregano
Zemiaková kaša s mrkvou: zemiaky, mrkva, soľ, kyslá smotana nízkotučná, petržlenová vňať na ozdobu

Ako na to:

Sójové mäso varte spolu so soľou a jedným zeleninovým bujónom asi 20 minút. Brokolicu rozoberte na menšie ružičky, umyte a nechajte odkvapkať na cedidle. Uvarené sójové mäso zlejte, nechajte vychladnúť, okoreňte mletým čiernym korením, morskou bylinkovou soľou, pridajte bazalku a oregano. Nechajte trocha postáť. Do hrnca dajte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a ošmahnite do chrumkava. Potom pridajte sójové mäso, trocha podlejte a pridajte brokolicu. Nechajte dusiť pod pokrievkou asi 15 minút. Sem-tam premiešajte a odstavte. Brokolica by mala ostať tvrdá, chrumkavá a nemala by stratiť svoju sýtu zelenú farbu.
Ako príloha veľmi chutí zemiakovo-mrkvová kaša. Uvarte v slanej vode zemiaky s mrkvou úplne do mäkka, zemiaky sa môžu kľudne rozvariť, potom ich zlejte. Pridajte kyslú nízkotučnú smotanu a vymiešajte ručným šľahačom - alebo iba roztlačte vidličkou.

30.06.2008

Podobné recepty