Hovädzie s karotkou

Potrebujeme:

2 PL rastlinného oleja, 1 strúčik cesnaku prelisovaný, 1 plátok čerstvého zázvoru nasekaného, ​​1 lahôdková cibuľka nadrobno nakrájaná, 750 g hovädzieho mäsa na dusenie nakrájaného na 1 cm kocky, 4 PL tmavej sójovej omáčky, 1 PL cukru, 1 PL sherry medium alebo dry, 1/2 KL piatich korení, 450 g karotky olúpané

Ako na to:

Na panvici rozpálime olej, pridáme cesnak, zázvor, lahôdkovú cibuľku a opečieme dozlatista. Pridáme mäso a ostatné ingrediencie okrem karotky. Prilejeme toľko studenej vody, aby bolo mäso zakryté, privedieme do varu, stiahneme plameň a dusíme asi jeden a pol hodiny.
Mrkvu nakrájame diagonálne na kúsky v tvare diamantu, pridáme k mäsu a dusíme ďalších 30 minút alebo do doby, kedy mäso i karotka sú mäkké. Podávame horúce.

09.11.2011

Podobné recepty