Meckelnburské trubičky

Potrebujeme:

100 g varených zemiakov, 250 g múky, 250 g bravčových škvarkov, 2 vajcia, cibuľu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, šálku kyslej smotany

Ako na to:

Jemne nastrúhame zemiaky, osolíme a spojíme s vajcom na tuhé cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku prstu.
Najemno nakrájanú cibuľku zľahka opražíme spolu
so škvarkami, pridáme nasekanú petržlenovú vňaťku, osolíme a okoreníme.
Zmes natrieme na cesto a pevne zavinieme. Nakrájame na cca 5cm dlhé kúsky. Vložíme do rúry, potrieme masťou a upečieme.
Počas pečenia pokropíme smotanou. Podávame horúce.

27.10.2008

Podobné recepty