Zapekané cestovinové trubičky s mäsom

Potrebujeme:

cca 0,5 kg bravčového mäsa, cibuľu, vajíčko, rožky, čierne mleté korenie, soľ, majoránku, cestoviny - trubičky veľké, olej, plátkový syr, eidam na strúhanie, paradajkovú omáčku s bazalkou

Ako na to:

Pomleté mäso si zmiešame s rožkami (predtým ich namáčam do mlieka), cibuľou, vajíčkom, pridáme mleté čierne korenie, majoránku a soľ, prip. cesnak.
Do zapekacej misy nalejeme naspodok trošku oleja a ukladáme naplnené trubičky vedľa seba (trubičky predtým nevaríme). Na to naukladáme plátkový syr a zalejeme jednou fľašou paradajkovej omáčky s bazalkou.
Dáme druhú vrstvu trubičiek, opäť syr a paradajkovú omáčku. Všetko posypeme strúhaným syrom a dáme zapekať do trúby na cca 170 stupňov, cca hodinu

11.09.2008

Podobné recepty