Zeleninové jedlá

Zapečený baklažán

Uvaríme zemiaky v šupke. Umytý, na papierovej utierke vysušený a na kolieska nakrájaný baklažán orestujeme na oleji, pozor – nesolíme ho. Po usmažení ho opäť položíme na papierovú utierku....

Vyprážané kelové ružičky v kokose

Ružičkový kel umyjeme. V slanej vode uvaríme do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť, utrieme do sucha. Osolíme, okoreníme v muke v rozšľahaných vajciach a v kokosovej múčke obalíme. Vypražíme...

Zapekaný zeler

Zeler uvaríme do polomäkka v osolenej octovej vode. Vychladnutý ho nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Do vymastenej zapekacej nádoby dáme vrstvu zeleru, ktorú pokryjeme na plátky...

Pestrý zeleninový špíz

Na kocky nakrájaný posolený baklažán necháme vypotiť cca 30 min., opláchneme ho a osušíme. Cukiny pokrájame na hrubšie kolieska, paradajky na polovičky, papriky na štvorčeky, cibuľu na štvrtiny....

Program.sk

Košovská kapusta s údeným mäsom

Do hrnca s vodou dáme variť na slížiky nakrájanú kapustu, pridáme údené mäso, koreniny a varíme, až pokým mäso úplne nezmäkne. Zvlášť si klasickým spôsobom uvaríme zemiaky, ktoré...

Pikantná paprika

Papriky pozdĺžne rozrežeme, no jaderníky z nich neodstraňujeme. Papriky aj s jaderníkmi opekáme na suchej panvici z oboch strán. Na oleji orestujeme mleté mäso, pridáme pór, syr, kukuricu,...

Pečené papriky plnené bryndzou

Bryndzu rozmiešame so žĺtkami, s posekaným kôprom a mletým korením. Papriky umyjeme, odkrojíme vršky a naplníme ich bryndzovou plnkou. Do vymasteného pekáča naukladáme naplnené papriky a navrch...

Babičkin baklažán

Neošúpané očistené baklažány narežeme po dĺžke. Pripravíme si cestíčko z múky, vajec a 100 g parmezánu, v ktorom obalíme pláty a vysmažíme. V hrnci osmažíme cibuľu a cesnak pokrájaný...

Korila s tatakom

Do rozpáleného oleja vložíme nadrobno postrúhanú mrkvu a chvíľu podusíme. Pridáme nakrájanú korilu, sušené namočené huby, nadrobno nakrájaný ligurček, karí korenie resp. divočinu,...

Pochúťkový ružičkový kel

Z ružičkového kelu odstránime staršie listy, umyjeme ho, vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Potom ho opatrne precedíme a necháme odkvapkať. V hrnci rozohrejeme...

Strany 1...19202122232425...32