Hovädzie mäso

Lesnícke závitky s hubami

Plátky mäsa naklepeme, potrieme ich horčicou a na každý položíme polovicu šunkového plátku, polovičku rozkrojenej cibuľky a rezančeky papriky. Zvinieme do závitku a zopneme ihlou. Závitky...

Hovädzie dusené s mrkvou

Mäso nakrájame na rezance. Najemno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme mäso a opečieme ho. Potom ho osolíme a ochutíme rascou, premiešame, podlejeme vriacou vodou a dusíme. Hneď ako je mäso...

Medailóniky na zelenom korení

Mäso nakrájame cez vlákno na plátky, naklepeme ich, upravíme do oválneho tvaru, osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na tuku. Mäso vyberieme, do výpeku pridáme zelené korenie a vydusíme...

Francúzsky biftek

Oba druhy korenia a nové korenie nahrubo roztlčieme a obalíme v ňom mäso. Opekáme ho v rozpálenom oleji, minútu z každej strany. Znížime teplotu a dopekáme 2-4 min podľa požadovaného stupňa...

Program.sk

Pikatné roštenky

Okraje rošteniek narežeme. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme, potom obalíme v múke a prudko opečieme na oleji. Podlejeme a dusíme domäkka. Hotové mäso pred podávaním tenko potrieme horčicou...

Hovädzie dusené na srbský spôsob

Umyté, na rezance pokrájané mäso opečieme na oleji, osolíme, pridáme pokrájanú cibuľu, okoreníme, opaprikujeme, podlejeme teplou vodou a dusíme. Neskoršie pridáme očistené, umyté, na rezance...

Hovädzie rezne so syrom

Umyté mäso uvaríme v osolenej vode, vyberieme, pokrájame na porcie, obalíme v rozšľahanom vajíčku, ktoré sme zmiešali s postrúhaným syrom a opečieme z oboch strán na oleji.

Bifteky s tarárskou omáčkou

Dobre odležanú sviečkovicu opláchneme vodou, poutierame, odblaníme a pokrájame na 4 rovnako hrubé bifteky (rezne), ktoré mierne naklepeme, upravíme do pôvodnej veľkosti, trochu posypeme korením,...

Hovädzie stehno na uhorkách

Hovädzie stehno pokrájame na rezne, mierne naklepeme a okraje narežeme. Na rozohriatom oleji prudo opečieme z oboch strán. Osolíme, okoreníme, pridáme nové kornie, bobkový list, podlejeme trochou...

Hovädzie mäso stroganov

Hovädziu roštenku pokrájame na rezne a potom na rezance. Osolíme, okoreníme, poprášime hladkou múkou a premiešame. Na panvici zohrejeme trochu oleja a za stáleho miešania mäso opekáme asi 5 min....

Strany 1...9101112131415...29