Jogurtovo-jahodový krém s ovocnou šťavou

Potrebujeme:

Jogurtový krém: 500 g bieleho jogurtu, 4-5 PL kryštálového cukru, 1-2 vanilkové cukry, potravinársku želatínu 20 g (dajte ju napučať do 2 dcl teplého mlieka), jahodový kompót
Ovocná želatína: ovocná šťava z kompótu doplnená vodou do 0,5 l, cukor podľa chuti, 1 želatínu 20 g, vysoké poháre na stopke plus lyžičky na dlhých stopkách

Ako na to:

Jogurtový krém: Do misy nalejte jogurt, pridajte vanilkové cukre, práškový cukor (samozrejme, podľa chuti).
Do 1,5-2 dcl teplého mlieka dajte napučať želatínu, a potom ju vlejte do jogurtu. Dobre zamiešajte a na záver pridajte pokrájané scedené ovocie napr. jahody.
Nachystajte si vysoké poháre, ktoré položte do nízkej misy. Potom ich dajte do chladničky vychladnúť a stuhnúť s jogurtovou plnkou.
Jogurtový krém opatrne malou lyžičkou naneste do pohárov. Dávajte pozor, aby poháre ostali čisté a bez jogurtových stôp. Naplnené poháre preneste do chladničky a nechajte poriadne stuhnúť.
Želatínovo-ovocnú náplň urobíte podľa návodu na želatíne s 0,5 litra ovocnej šťavy z kompótu. Šťavu z kompótu dolejte buď ovocným džúsom, vodou a oslaďte podľa chuti.
Poriadne vychladnutý a stuhnutý jogurtový krém dolejte ovocnou šťavou a dajte naspäť do chladničky. Nalievajte opatrne, najlepšie veľkou lyžicou. Na prípravu tohto krému použite menšie poháre na stopke.

21.09.2008

Podobné recepty