Jahodovo-jogurtov torta

Potrebujeme:

1 balíček detských piškót, ovocná šťava alebo likér,Krém : 2 lyžice želatíny, 1 dl mlieka, 3 biele jogurty (450ml), 3-4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 250g jahôdRôsol : 1 l ovocnej šťavy, 1 l vody, 1 pudingový prášok s jahodovou príchuťouNa zdobenie : vyšľahaná smotana, jahody

Ako na to:

Dno a steny nádoby vyložíme piškótami, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať. Biely jogurt, cukor, rozpustenú želatínu a jahody našľaháme do hladkého krému.
Nádobu vypláchneme studenou vodou. Na dno naukladáme jahody. Z ovocnej šťavy, vody a pudingového prášku uvaríme rôsol, ktorým zalejeme jahody v nádobe. Na to poukladáme piškóty, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, pokryjeme piškótami a zakryjeme zostávajúcim krémom, opäť poukladáme pokvapkané piškóty.
Tortu necháme stuhnúť. Pred podávaním ju vyklopíme a ozdobíme pevne ušľahanou šľahačkou (môžeme ju prevariť deň vopred) a jahodami.
Tip: Ak necháme rôsol trochu stuhnúť, môžeme dať krém priamo na rôsol (vynecháme vrstvu piškót).
Tortu môžeme pripraviť aj z iného druhu ovocia – podľa toho prispôsobíme aj príchuť pudingového prášku.

31.12.2008

Podobné recepty