Ryba s kari a ovocím

Potrebujeme:

4 ks filé z tresky, každý asi 200 g, šťava z citróna, 1 červená cibuľa, 20 g masla, 2 banány, 1 konzerva ananásu, 2 jablká, cesnak, soľ, mleté biele korenie, tabasco, kari, smotana

Ako na to:

Filé pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu najemno nasekáme a opražíme na masle. Banány pokrájame na kocky, ananás na prúžky, jablká olúpeme, zbavíme jaderníkov a pokrájame nadrobno. Ovocie zmiešame s cibuľou a pridáme olúpaný prelisovaný cesnak. Zmes okoreníme, osolíme, pridáme tabasko, kari a nakoniec zmiešame so smotanou. Filé osolíme, okoreníme, 2 ks vložíme do misy na pečenie a pokryjeme ovocnou zmesou. Na to položíme ďalšie 2 kúsky filé a opäť pokryjeme ovocnou zmesou. Pečieme v rúre asi 20 minút. Podávame s hriankami z tmavého pečiva.

14.05.2008

Podobné recepty