Nové recepty
Zemiaková polievka kyslá
Umyté, olúpané zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme ich do osolenej vody variť. Keď sú zemiaky mäkké, vlejeme do polievky mlieko alebo smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, bobkový...
Pstruhy s bylinkami
Vypitvané pstruhy umyjeme a osušíme. Zvonka i zvnútra ich osolíme a potrieme zmesou nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, rozmarínu, šalvie a bazalky. Opečieme na tuku a upečieme vo vyhriatej...
Pečené kurča so syrom
Z uvedených prísad si urobíme cestíčko. Kurčatá rozdelíme na polovičky, dáme na pomastený ohňovzdorný pekáč, zalejeme ich cestíčkom a pečieme v rúre asi 30-40 minút. Podávame so zeleninovým...
Špagety so šunkou, rajčiakmi a syrom
Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájanú šunku, rajčiakový pretlak a chvíľu pražíme. Potom primiešame v slanej vode uvarené, scedené špagety, podľa potreby osolíme,...

Bryndzové halušky
Očistené surové zemiaky postrúhame, pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto. Dáme do dierkovaného sita na halušky a vareškou pretláčame halušky do dostatočného množstva vriacej vody. Keď...
Marhuľový koláč
Vajcia ušľaháme s cukrom a vodou, pridáme múku a prášok do pečiva. Všetko zľahka premiešame a cesto nalejeme do vymasteného plechu. Na vrch naukladáme vykôstkované marhule a pečieme asi 30 minút....
Nátierka s ovsenými vločkami
Ovsené vločky navlhčíme mliekom a necháme hodinu postáť. Maslo vymiešame do peny, primiešame napučané vločky, ochutíme rajčiakovým pretlakom a osolíme. Natierame na čierny chlieb.
Šunkové fliačky
Varené, udusené mäso (bez kostí) pokrájame na malé kocky alebo zomelieme na mäsovom strojčeku. V slanej vode uvaríme fliačky, scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Pripravené...
Kokosový závin
Keksy pomelieme, pridáme ostatné prísady a spravíme cesto. Na mastnom papieri ho rozvaľkáme a potrieme plnkou. Opatrne zvinieme a odložíme na chladné miesto. Plnku pripravíme z cukru, masla,...
Rezne s lečom
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, paprikou, vegetou a krátko, ale prudko opečieme na rozpálenom oleji. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, olúpeme a nakrájame...