Nové recepty
Nátierka z údenáčov
Rybu odkostíme a čisté mäso zomelieme. Maslo vymiešame do peny, pridáme mäso z údenáča, veľmi najemno nakrájanú cibuľu, kapary, jemne nakrájanú kapustu a horčicu. Dôkladne premiešame...
Smotanové zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame na plátky. Rozložíme ich do rajnice, osolíme, podlejeme smotanou a pod pokrievkou dusíme. Keď sa smotana vydusí, zemiaky by mali byť mäkké. Na tanieri ich ozdobíme...
Bravčové karé s brusnicami
Mäso potrieme olejom, osolíme a posypeme rascou. Vložíme do pekáča a trocha podlejeme vodou. Pečieme v rúre, spočiatku podlievame len vlastnou šťavou a môžeme ešte potierať olejom. Keď...
Zemiaky zapekané s jablkami
Zemiaky uvarené deň vopred ošúpeme, postrúhame a zľahka premiešame s múkou, dvoma vajcami a soľou. Do vymazaného pekáča dáme 1/3 zemiakov, na ne 1/2 očistených nadrobno nakrájaných jabĺk,...

Tatranské hrianky
Krajce sendviča po oboch stranách opečieme na oleji. Potom ich natrieme dopredu rozohriatym syrom, ktorý podľa potreby zriedime smotanou. Hrianky so syrom výdatne posypeme najemno nastrúhaným chrenom.
Kačica na divoko
Kačicu prešpikujeme slaninou a nasolíme. V pekáčiku speníme maslo s nakrájanou cibuľkou, pridáme korenie a citrónovú kôru. Vložíme kačicu a podlejeme vriacou vodou. Dusíme domäkka, podľa...
Zázvorový čaj
Nastrúhaný zázvor zalejeme horúcou vodou a necháme asi 5 minút lúhovať. Osladíme medom a podávame teplý. Čaj je vhodný na posilnenie imunity alebo pri prechladnutí.
Sedliacke bravčové plátky
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme ich, osolíme a okoreníme. Na oleji speníme najemno nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a necháme opražiť. Podlejeme vývarom, pridáme horčicu a dusíme....
Drožďová polievka
Na polovici masla podusíme zeleninu. Na druhej polovici speníme cibuľu, pridáme droždie a opražíme. Zalejeme vodou, vmiešame dusenú zeleninu, osolíme, povaríme a zjemníme mliekom.
Tvarohové dolky s jablkami
Mlieko dobre rozšľaháme s vajcami, pridáme rozpustené maslo, prelisovaný tvaroh, nastrúhané jablká a múku. Všetko dobre premiešame a na rozpálenom oleji pečieme dolky. Pred podávaním plníme...