Nové recepty

Jahodový tunel

Vymiešajte žĺtky s cukrom do penista, postupne pridávajte múku s kypriacim práškom, orechy a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrite na plech strednej veľkosti, vystlaný mastným papierom a upečte.Krém:...

Cesnaková nátierka s TOFU

Maslo vymiešame s popučenými rybami, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a nastrúhané TOFU. Ochutíme horčicou, kečupom, Solčankou, citrónovou šťavou. Ak treba, dosolíme. Kto obľubuje kyslejšie...

Banánovo nivová nátierka

Rastlinné maslo vymiešame so smotanou, bielym jogurtom a citrónovou šťavou. Pridáme soľ, korenie, najemno pokrájané póry a 100 g strúhaného syra. Premiešame a necháme v chlade odležať.

Barania polievka s palinou dračou (sedmohradský recepty)

Na 1 ČL tuku 15 min. duste vo vlastnej šťave na kúsky pokrájanú baraninu. V osolenej vode uvarte osobitne baraniu hlavu a s takto získanou precedenou šťavou podlejte dusené mäso a dobre uvarte...

Program.sk

Liečivý čaj posilňujúci žalúdok

Zo zmesi rovnakých dielov saturejky, bazalky, rozmarínu a fenikla dajte 2 PL do 1/2 litra vody a povarte. Po niekoľkominútovom odstátí preceďte a ráno a večer vypite po 1 šálke.

Pohánkový chlieb

Vo vlažnej vode rozpustite cukor, soľ, ocot a droždie, prisypte rascu. Suroviny miešajte elektrickým šľahačom (nakoniec pridajte olej) a po 2-3 min. miešania vám vznikne živé (dýchajúce)...

Býčie žľazy podľa matadora

Býčie žľazy pokrájajte na čo najtenšie plátky. Cibule pokrájajte nadrobno a osmažte na panvici. Pridajte býčie plátky, z oboch strán ich opečte a asi 30 min. duste. Pridajte korenie a papriku....

Gaštanový maslový krém

Na cukor nalejte vodu a varte tak dlho, až sa na dne nádoby robia bublinky. Uvarený cukor vychlaďte, pridajte pokrájané maslo, gaštanový pretlak, rum a vyšľahajte na ľahký krém. TIP: Gaštanový...

Jednoduché medovníčky

Med prevarte s vodou a nechajte vychladnúť. Ražnú i pšeničnú múku preosejte na dosku, pridajte citronát, medovníkové korenie a s medovou vodou vymieste na tuhé cesto. Nakoniec primiešajte...

Šalátová omáčka

Do hrnca si dajte rozpáliť olej, pridajte hladkú múku upražte ju trocha do hneda. Potom pridajte asi 2 dl vody a podľa toho, akú chcete mať hustú omáčku, prilievajte mlieko. Nakoniec pridajte...