Nové recepty
Liptovská kyslá polievka
Údenú a surovú bravčovú krkovičku varte v kyslej a obyčajnej vode spolu s hríbmi 1 hod. Potom vyberte údenú krkovičku a pridajte ošúpané celé zemiaky, klobásku a paradajkový pretlak. Varte...
Bageta s kuracím mäsom
Bagety narežte na polovice a nasucho opečte. Rezne umyte a osušte. Rozohrejte olej a mäso z oboch stranách opekajte asi 10 min. kým nezozlátne. Nechajte ho odkvapkať na papierovej utierke a pokrájajte...
Brokolicový nákyp
Očistenú brokolicu uvarte v osolenej vode, sceďte ju a posekajte nadrobno. Pekáč si vymastite a vysypte strúhankou. Z mlieka a múky uvarte hustú kašu a ešte do teplej vmiešajte maslo. Do takmer...
Kura na kapuste
Kurča naporcujte na kúsky (môžu byť ľubovoľne veľké, pri pečení sa to stratí) a osoľte. Na dno zapekacej misy alebo pekáča dajte 2 PL lyžice oleja. Zemiaky postrúhajte ako na placky,...

Kuracie mäso v arabskom chlebe
Kuracie prsia pokrájané na kúsky posoľte, okoreňte, posypte mletou sladkou červenou paprikou a pokvapkajte olivovým olejom. Premiešajte a nechajte 20 min. odležať. Potom mäso opečte v panvici...
Ružová limonáda
Do ručného šľahača dáme ľad, cukor, žĺtky a citrónovú šťavu. Všetko dobre rozšľaháme a prilejeme sódovú vodu. Podávame v širších pohároch so slamkou.
Broskyňovo-mrkvový nápoj
Zákys, melónový džús a diétnu vlákninu dobre vyšľahajte metličkou. Servírujte ľadovo studené a ozdobené kúskami melóna.
Nepečená jablková torta
Jablká očistite, nastrúhajte, dolejte 2 dl vody. Pridajte kryštálový cukor (podľa sladkosti jabĺk) a vanilkový cukor. Povarte. Rozmiešajte zlatý klas v 3 dl studenej vody a prilejte do jablkovej...
Štipľavá cibuľová omáčka
V troche vody alebo mäsovom vývare uvarte namäkko na každú osobu 1 menšiu nadrobno pokrájanú cibuľu, 1 strúčik cesnaku a 1 PL posekaných listov paliny dračej. Keď kvapalina úplne zovrie,...
Rybacia nátierka
Do mixéra dajte odkvapkané sardinky, margarín, horčicu, korenie, soľ, pokrájanú cibuľu a všetko spolu do penista vymiešajte.